Znalazłam dla Was prawdziwy prozdrowotny rarytas! w sam raz na ciężkie czasy:) . To TYBETAŃSKI ELIXIR MŁODOŚCI i ZDROWIA z przełomu IV-V wieku!, KTÓRY TAKŻE WZMACNIA ORGANIZM I CHRONI PRZED WIRUSAMI. Każdy kto ma w domu czosnek i spirytus zrobi go sam łatwo w domu!
W 1971 r. przez wyprawę UNESCO w jednym tybetańskich klasztorów została znaleziona receptura “elixiru młodości” (nalewki czosnkowej), która jest datowana na IV-V wiek przed naszą erą.
Nalewka czosnkowa oczyszcza organizm z odkładającego się tłuszczu, wypłukuje nierozpuszczony wapń, gwałtownie poprawia przemianę materii, oczyszcza naczynia krwionośne, zapobiega zawałowi serca, miażdżycy, paraliżowi, nowotworom, likwiduje szum w głowie, poprawia wzrok, wzmacnia i odmładza organizm.
35 dkg obranego czosnku rozetrzeć i zmieszać z 200 ml czystego spirytusu. Szczelnie zamknąć i postawić w ciemnym i chłodnym miejscu (ale nie do lodówki) na 10 dni.
Po 10 dniach masę przecedzamy, przelewamy do słoika i stawiamy w chłodnym i ciemnym miejscu jeszcze na 4 dni. Po tym czasie elixir jest gotowy do użycia.
Stosujemy go według następującego schematu:
Dzień Śniadanie: Obiad: Kolacja:
1 1 kropla 2 krople 3 krople
2 4 krople 5 kropli 6 kropli
2 7 kropli 6 kropli 9 kropli
3 10 kropli 1 1 kropli 12 kropli
4 13 kropli 14 kropli 15 kropli
5 15 kropli 16 kropli 17 kropli
6 18 kropli 19 kropli 20 kropli
7 21 kropli 22 krople 23 krople
8 24 krople 25 kropli 25 kropli
9 25 kropli 25 kropli 25 kropli
10 25 kropli 25 kropli 25 kropli
Dalej należy pić elixir po 25 kropli dopóki się nie skończy.
Każdą ilość kropli pić najlepiej z 50 ml kwaśnego produktu mlecznego, np. jogurtem lub kefirem, można też z mlekiem roślinnym zakwaszonym łyżeczką cytryny, lub z rozpuszczony w łyżeczce miodu.
Aby nie “śledził” nas zapach czosnku, można po wypiciu nalewki zjeść kawałek jabłka, albo kawałek skórki z cytryny lub pomarańczy.
Uwaga ! Kurację stosować nie częściej niż raz w roku.
Bądźmy zdrowi!